Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Atlantische Oceaan Duiken op Fuerteventura

 • Duiken op Fuerteventura

  Posted by saskia80 on 7 juli 2005 om 16:28

  Duiken op Fuerteventura
  Deze zomer ga ik mijn eerste duiken maken in het buitenland (en daarvoor mijn eerste duiken in Nederland, maar dat terzijde..)
  We gaan naar Fuerteventura, het zuiden, bij Jandia Playa.
  Wat kan ik daar verwachten?! Mijn lief is divemaster, dus ervaring heb ik bij me 😉
  Kunnen we daar schildpadden tegen komen?! Of wonen die daar niet…
  Wie heeft ervaring met een duikschool daar (positief of negatief) en kan mij daar wat over vertellen!?
  Dankjewel!

  saskia80 reageerde 18 jaar, 3 maanden geleden 7 Leden · 9 Reacties
 • 9 Reacties
 • delpit

  Deelnemer
  7 juli 2005 om 17:06

  In Jandia (of beter gezegd Morro Jable) zit onder andere Tauchshule Felix met website op (http://www.tauchen-fuerteventura.com/) . Ik ben daar een aantal jaren geleden geweest en toen was het een keurig duikcentrum met goede spullen en goed personeel.

  Let op dat het water rondom Fuerte vaak kouder is dan je zou verwachten! Een tropenpak vind ik absoluut te koud.

  Er komen schildpadden voor (heb ik niet gezien), maar verder kun je er heel aardig duiken. Het is in ieder geval erg helder water. Papagaaivissen, octopus, congers en een behoorlijke kans op zeepaardjes heb je sowieso. Daarnaast kun je heel goed haaien, roggen en barracudas tegenkomen.

  Waar je als beginnend duiker wel erg goed op moet letten is dat sommige duikplaatsen (vooral het zuidwesten) een behoorlijke (tot sterke) stroming kennen. Informeer jezelf goed en wees vooral helder naar de duikbasis toe wat je wel en niet kunt en wilt.

  Een niet duiktip: Huur eens een 4×4 en ga ongeveer waar het schiereiland jandia overgaat in de rest van Fuerte linksaf de zandpaden op. Je kunt dit punt herkennen aan het windmolenpark. Rij alsmaar door (gaaf gebied als je van offroad houdt) en je komt bij het mooiste en eenzaamste strand wat je je kan indenken. (Niet verder vertellen natuurlijk) :zip:

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  7 juli 2005 om 19:11

  Fuerteventura ken ik eigenlijk niet, maar ben een keer op een ander eiland uit die archipel geweest; Tenerife. Ik vermeod dat het onder water niet zo heel veel verschilt. De landschappen zijn voornamelijk vulkanisch gesteente. Mooie spectaculaire landschappen maar kan in beginsel kaal overkomen. totdat je de overhangende rotsen en zo beter ziet; een kleurenpracht aan sponzen en anemonen die kan concurreren met een koraalrif. Visleven in overvloed. Een mengeling tussen middellandse Zee, Atlantisch en een beetje Caraibisch. Schildpadden heb ik gezien, vooral de roggen en murenen vond ik hier veel voorkomen. Wat Delpit verder zegt, de watertemperatuur komt niet ver boven de Nederlandse temperaturen uit, ongeveer 24 graden. Wees dus niet té optimistisch.

 • duikcurs

  Deelnemer
  8 juli 2005 om 10:49

  Ik heb op Feurteventura gedoken. Is geinig, maar niet super.
  Destijds via Club Robinson een duikje gemaakt op het grote murenen rif. Spannendste start ooit. Met zijn allen in de branding wachten op de juiste golf, RIB kwam dan snel aanvaren, erin springen en wegvaren.

  Hier kun je alvast wat foto’s zien van daar: http://www.fotoboek.biz/gallery/Fuerteventura

  Komen wel genoeg leuke dingen voor onder water om je te vermaken
  Fuerteventura zelf is een behoorlijk kale rots (harde wind he, zoals de naam al zegt) met verbazingwekkende brede en goede wegen voor zo’n eiland.

 • jaco

  Deelnemer
  8 juli 2005 om 20:42

  Fuenteventura

  Hoi
  Ik heb een aantal jaren geleden vanaf Fuenteventura gedoken.
  Ik heb geen ervaring met een duikschool in Morro Jable in het zuiden, maar heb wel in het zuiden gedoken. Murray Alley is hardstikke mooi, veel murenen (vandaar de naam), grote groupers / tandbaarzen, veel schorpioenvissen -dus let op je trimmen en niks beetpakken-, naast het rif groep van 14 grote barracuda’s en veel jagende tonijnen boven het rif. Verder heb ik elders bij het eiland o.a. veel angelsharks gezien. De bodem en kanten zijn rotsachtig en het zicht was (toen) prima.
  Het is een van de weinige plaatsen waar ik een auto durf te huren. Hebben we drie dagen gedaan (Opel corsa) en hiermee hebben we drie dagen een rondrit gemaakt, verdeeld over het eiland, zuid / midden (de oase Bethume) en noord. Hiermee hebben we ook de westkant gedeeltelijk meegepakt (de 4 x 4 route). Is heel erg mooi, alleen moet je errug goed kunnen sturen met een Corsa’tje 😉
  Aan de westkant is een klein plaatsje met aan de zeekant, noord van het haventje, op een rots een restaurantje waar ze meer dan prima paella maken!!

 • kopjeonder

  Deelnemer
  10 juli 2005 om 17:07

  Ik heb er een aantal duiken gemaakt, er wisselend van nivo.
  1 duik blijft mij altijd bij, een Angelshark lag op zijn hapje vis te wachten op een diepte van ca. 8 meter. Toch ongeveer 1,5 meter vis die op een spectaculaire manier er vandoor ging toen we vlak bij hem waren.
  Het leven onder water was matig, ik adviseer om bootduiken te maken en geen kantduiken.
  Er zijn voldoende sites waar je de duikscholen in Fuertaventura kunt vinden.
  Veel plezier, fijne vakantie.

 • saskia80

  Deelnemer
  11 juli 2005 om 10:59

  Ik ben wel heel benieuwd hoe het daar zal zijn. Heb nog nooit gevlogen, en dsu nog nooit naar een land met mooi weer geweest.
  Ook ben ik net pas begonnen met duiken (binnen een maand de eerste buitenwaterduiken) dus alles is nieuw voor mij!:terafin-g
  Bedankt voor alle adviezen en ik ben benieuwd.
  Moet nog wel even wachten, we gaan pas de laatste week van augustus weg.
  :rm_fish:

 • daffie

  Deelnemer
  11 juli 2005 om 12:34

  Ik heb op Lanzarote gewoond en daar mijn Open Water gehaald (inmiddels al weer 10 jaar geleden..) Ik heb daar onzettend gaaf gedoken. Daarna nog op Cran Canaria gedoken wat ook leuk was. Op Feurte ook 1 duik gemaakt, ik heb helemaal niets gezien wat ik als ik de verhalen zo lees wel erg jammer vind. 😥

 • jaco

  Deelnemer
  11 juli 2005 om 21:17

  Ervaring opdoen

  Saskia80:
  Ik ben wel heel benieuwd hoe het daar zal zijn. Heb nog nooit gevlogen, en dsu nog nooit naar een land met mooi weer geweest.
  Ook ben ik net pas begonnen met duiken (binnen een maand de eerste buitenwaterduiken) dus alles is nieuw voor mij!:terafin-g
  Bedankt voor alle adviezen en ik ben benieuwd.
  Moet nog wel even wachten, we gaan pas de laatste week van augustus weg. :rm_fish:

  Saskia,
  Probeer voor die tijd nog zoveel mogelijk duiken in Nederland te maken, daar heb je op vakantie alleen maar baat bij!!

 • saskia80

  Deelnemer
  30 augustus 2005 om 09:17

  het was super!

  We zijn weer terug in Nederland. de vakantie was super, mooi weer (heel gek) en een mooie zee.
  Het duiken in het buitenland vond ik super. Veel zicht en mooie gekleurde vissen.
  De eerste bootduik vond ik best spannend. Het varen vond ik niet zo, het duurde ruim 20 minuten op een best ruwe zee. We hebben helaas geen duik kunnen maken op het grote murenenrif, maar op het kleine rif hebben we wel een aantal murenes gezien.
  Er zijn daar best veel stekken waar je goed kunt duiken. In het noorden tussen Fuerte en Lobos zijn veel mooie stekken om bootduiken te maken. (bij Corralejo) in het zuiden (bij de vuurtoren van Jandia) zijn het grote en het kleine murenenrif.

  Het beviel super goed, ik wil erg graag weer in het buitenland duiken.. Maar eerst moet er gewerkt worden.. pas na de kerst hebben we weer een vakantie verdient :shade:

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu