Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiklocaties en duikkaarten Duiken Malapascua Filipijnen

 • Duiken Malapascua Filipijnen

  Posted by threshershark on 7 januari 2020 om 06:26

  Duiken Malapascua Filipijnen
  De Filipijnen staan bekend om de grote hoeveelheid eilanden die bezocht kunnen worden. Voor niet duikers en voor duikers is er veel keuze. Het land kent misschien wel de mooiste eilanden ter wereld. Een prachtige plek in de Filipijnen is het eiland Malapascua. Dit eiland staat bekend om de Voshaai. Ook kan er veel macro worden gevonden.

  Malapascua is gelegen op Cebu eiland en is gemakkelijk te bereiken. Internationale vluchten gaan naar Cebu en vanaf deze stad kan je met een taxi vrij snel naar Malapascua komen. In ongeveer vier uur bereik je de haven, waarna je 45 minuten nodig hebt om met de Ferry de overstap te maken naar Malapascua.

  Thresher Cove Dive Resort
  Het eiland kent meerdere duikscholen. Toch is een van de bekendste resorts, Thresher Cove Dive Resort. Het resort is namelijk het allergrootste op het eiland en heeft onder andere de beschikking over een groot zwembad en een goed restaurant. Thresher Cove biedt accommodatie aan voor verschillende doelgroepen (backbackers, families, singles en zelfs honeymoons). Ook heeft het resort de beschikking over haar eigen duikteam die dagelijks vier keer per dag uitvaart. Het mooie resort ligt aan de kust en heeft een zeer relaxte atmosfeer.

  Duiken in Malapascua
  Een bekende duikspot is Monad Shoal. Deze plek ligt in het midden van de zee en is bereikbaar door met de boot 45 minuten te varen. In Monad Shoal kan je de beroemde Thresher Shark tegen komen. Deze haai kan je alleen ontmoeten bij zonsopgang, dus vroeg opstaan hoort er ‘helaas’ wel bij. De haai leeft overdag op ongeveer 200 tot 300 meter diepte, maar komt met zonsopgang naar boven. Op ongeveer 20 tot 30 meter kan je in contact komen met de Thresher shark. De haai staat bekend om haar lange staart waarmee zij haar prooi ‘bewusteloos’ kan slaan. De haai is niet gevaarlijk voor de mens.

  Terugkomend van de vroege early morning zijn er nog vele andere mogelijkheden. Met meer dan 20 andere duiksides is er voor ieder wat wils. Vooral de Macro-omgeving die om het eiland zit is de moeite waar om te zien. Ook worden er nachtduiken aangeboden waarbij je octopussen, krabben en andere mooie beestjes kan zien.

  Bezoek ons gerust op onze, website, Instagram of Facebook pagina om prachtige foto’s van Malapascua en haar omgeving te zien.

  threshershark reageerde 3 jaar, 10 maanden geleden 0 Lid · 0 Reacties
 • 0 Reacties

Sorry, there were no replies found.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu