Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Atlantische Oceaan duiken in ( noord )noorwegen

 • duiken in ( noord )noorwegen

  Posted by dijkhuizen on 29 september 2004 om 20:23

  duiken in ( noord )noorwegen
  in navolging op de post “duiken in noorwegen” kan ik nu mijn eigen ervaring omtrend deze vakantie kwijt bij deze………

  wij zijn met een groep (8 personen) van onze duikvereniging op het vliegtuig gestapt en lekker goedkoop naar oslo gevlogen.
  eenmaal geland, rennen om de aansluiting te halen naar “tromso” we kwamen daar laat aan en daarna naar de camping vertrokken en onze intrek genomen in de noorse blokhutten met alle facaliteiten, de volgende dag lekker rustig de stad bezocht en inkopen gedaan, wat ons opviel is dat de prijzen van levensmiddelen gewoon gelijk zijn aan holland dus dat stemde ons blij, alleen het bier in de supermarkt is wat duurder dan bij ons
  maar we zijn tenslotte op vakantie dus veel ingeslagen :teeth:
  op zondag zijn we naar de duikschool vertrokken en we hebben daar met bjorn kennis gemaakt het bleek een prima vent te zijn die blij was dat er eindelijk eens geen duitsers maar hollanders op bezoek waren dus dat was in ons voordeel
  na de logboeken te hebben bekeken kwam hij tot de conclusie dat wij gewoon zonder instructeur c/q gids konden duiken, wij vonden dat prima en hij had een kaart gemaakt van de duikstekken die we konden bezoeken.
  onze keus was op de “innvikfjord” gevallen en zijn daar heen gegaan en wat bleek het was voor hun een soort oostvoornse meer met kantine en verwarmde omkleed mogelijkheid :teeth:
  wij met zijn allen omkleden om het artische water te betreden, het zicht was geweldig maar het vis aanbod viel wat tegen veel koolvis, kabeljouw, sei en nog wat soorten, uiteindelijk toch wel een bijzondere duik.
  eenmaal omgeleed en gelijk maar een noors biertje open getrokken zijn we wat gaan vissen, dit was niet noormaal meer de ene vis na de andere en zelfs een kabeljouw gevangen maar de lijn was te dun dus hij brak…… maar de vis meegenomen en s’avonds lekker op de bbq!!!!
  de volgende dag na een mooie rit zijn we naar de duikstek “blamannsvik” gegaan en dit was nu de stek waar het allemaal te zien is!!!!!!!!!!!!!!
  snotolven van 70cm!!! rode poon, hele grote krabben kabeljouwen van rond de 80cm!!! duizenden sardientjes en vissen waarvan ik het bestaan niet afwist!!!!!!
  dan het zicht van meer dan 30 meter!!!! dus de ideale duikstek.
  we hebben daar 3 keer gedoken en ook nog een nachtduik gemaakt waar wij een heuse [glow=yellow]zeewolf[/glow] hebben gezien
  wij hebben ook nog op de tirtitz gedoken, dit was ook erg bijzonder het wrak ligt tussen de 4 en 30 meter en is 256 meter lang!!!!! bizar is dat bijna alles voor het grijpen ligt en dat hebben we ook gedaan ( dit is toegestaan) van officierslaarzen met voet tot granaten aan toe, deze hebben we maar laten liggen, we hebben wel onstekings pijpjes naar boven genomen en deze branden na 60!!! jaar gewoon weer, kortom geweldige vakantie
  (ook nog het noorderlicht gezien ) gaan volgend jaar weer met meer mensen :teeth:

  [move]later nog meer foto’s[/move]

  dijkhuizen reageerde 19 jaar, 2 maanden geleden 2 Leden · 2 Reacties
 • 2 Reacties
 • mike

  Deelnemer
  29 september 2004 om 22:28

  Een mooi ervaring dus, leuk verhaal. Ik heb nog familie in Oslo, dus wie weet komt het er nog eens van.

 • dijkhuizen

  Deelnemer
  30 september 2004 om 23:03

  moet je zeker doen, :rolleyes: vooral met de goedkope vlucht naar oslo

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu