Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Atlantische Oceaan Duiken in Kaapverdie

 • Duiken in Kaapverdie

  Posted by johnschut on 13 oktober 2012 om 23:59

  Duiken in Kaapverdie
  Ik wil in januari naar Kaapverdie. Kan iemand me zeggen of duiken op Sal of op Boavista mooier is? Ik ben vooral geinteresseerd in “grote” vissen als haaien, roggen, manta’s, etc.

  yvan reageerde 11 jaar, 1 maand geleden 1 Lid · 1 Reactie
 • 1 Reactie
 • yvan

  Deelnemer
  14 oktober 2012 om 16:36

  Re: Duiken in Kaapverdie

  U kan geen betere moment kiezen om naar daar te gaan, als kite of surfer.
  Vanaf half november tot maart is het ginds het walhallah voor deze watersporters.

  Ik ben op Sal en Boa vista geweest, beide duikvakanties.
  Sal is onder water een beetje een “kale” bedoening, als er wat groeit is het eerder klein. Geen weelderige begroeiing van koralen. Enkele duiken hebben we rustende verpleegsterhaaien gespot en lemonsharks. De deining is te voelen top op een diepte van 12 meter. Regelmatig einde duik via de ankerlijn naar boven, wapperend als een vlaggetje. Wel leuke tijd gehad, steeds met ons drietjes, duikgids incluis.

  Boa vista, hier zagen we meer grotere vis(scholen) maar dat was geen garantie volgens onze gids. Ook veel STROMINGSduiken gemaakt. Stel je hier ook niet te veel voor van de beroeiing onder water, quasi identiek aan Sal.

  Sal vond ik persoonlijk het beste.
  Periode voor beide vakanties was september.

  Op beide eilanden met subacaribe gedoken. De aangeboden duikplaatsen hebben we toen allemaal aangedaan. Men was er nog steeds op zoek naar andere mogelijke duikspots, enkele hebben we mee bedoken.

  Neem voor het boeken contact op met een duikcentrum want sommige sluiten tussen december en maart. Je kan wel aan de andere kant van het eiland duiken maar dit is niet zo interessant en duur vanwege de rit.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu