Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Caraibische Zee duiken in Curacao of Bonaire?

 • duiken in Curacao of Bonaire?

  Posted by dolfijnmick on 5 februari 2015 om 20:19

  duiken in Curacao of Bonaire?
  Wij willen graag duiken in Curacao of bonaire.Allebei hebben we rond de 300 duiken. is het aan te raden om bij een duikschool aan te haken of gewoon zelfstandig te gaan duiken.
  We zijn er ook nog niet uit welk eiland het wordt. Hebben jullie tips voor ons? Welke duikscholen, wat zijn de voordelen/nadelen van Curacao en de voordelen /nadelen van Bonaire.

  gastheerg reageerde 6 jaar, 11 maanden geleden 10 Leden · 18 Reacties
 • 18 Reacties
 • camicaze100

  Deelnemer
  6 februari 2015 om 03:28

  Het is op beide eilanden niet nodig om via een duikschool te duiken (kan altijd als je dat wilt natuurlijk)
  Het enige wat je nodig hebt van de duikscholen zijn je tanks of event je uitrusting
  De meeste duiken zowel op bonaire als curacao zijn kantduiken
  Curacao is groter als bonaire en buiten het duiken om is er meer te doen.
  Als het puur om het duiken gaat is bonaire wel (iets) mooier, maar wel duurder
  Curacao heeft daarentegen weer het mooie wrak van de superior producor

 • fvdm

  Deelnemer
  6 februari 2015 om 08:31

  op Bonaire is het geen probleem om zelf te duiken. de pickup vol flessen en als een duikstek wat druk is gewoon 200 meter verder rijden naar de volgende stek.
  of je gaat met de boot mee naar klein Bonaire. ben er een paar keer per jaar op familiebezoek en geniet met volle teugen. denk er zelfs aan hier in NL niet meer te duiken en alleen daar. Salt Pier is voor mij de absolute top. als je geluk hebt lig je daar in een gigantische wolk vissen die zo beweegt als in veel natuurfilms. (in augustus nog, ruim 45 minuten alleen maar op het zand liggen kijken op 5 meter). Nederlands sprekend Wannadive maar ik ga altijd naar Carib Inn zeker voor bootduiken goedkoper.

 • kltalsma

  Deelnemer
  6 februari 2015 om 09:03

  Het is wat camicaze zegt, op Curacao boven water net wat meer te doen. Wil je dat dan moet je zeker daarheen gaan. Alhoewel ook Bonaire wel boven water zijn charme heeft. Leuke restaurantjes, muziek, excursies. Alleen allemaal wat kleiner.
  Ook Bonaire heeft zijn wrak, de Hilma Hooker en de Windjammer (diep 50/60m). Heb anders dan een tripje naar Klein Bonaire en de Oostkust geen enkele bootduiken gemaakt daar.

  Favoriet van curacao voor mij was Porto Marie.
  Favoriet van Bonare is Karpata.

  Met rond de 300 duiken moet je prima in staat zijn om zelfstandig te duiken, het is over het algemeen erg simpel, rif aan de linkerkant, terug aan de rechterkant. 50 minuten heen, 50 terug. Makkelijk kan bijna niet.

  Succes met je keuze.

 • sphyrnidus

  Deelnemer
  6 februari 2015 om 09:26

  Nadeel van Curacao: heel veel duikstekken tegenwoordig op privéterrein en die zijn daardoor minder bereikbaar. Er is inderdaad wat meer te doen boven water. Ik vind de beste duikstekken, naast Porto Marie, vooral Oospunt (bootduik) en playa Kanoa (ook boot) Klein Curacao vind ik wat overrated. Het tripje is niet onaardig als je zorgt niet te verbranden, maar het duiken wat minder.
  Vooral ook op Bonaire: zorg voor goede booties zwembadvinnen zijn kansloos. Verder is er nog veel wijze raad te geven over de criminaliteit op beide eilandjes, maar eerst maar eens bedenken waar je heen wil

 • kltalsma

  Deelnemer
  6 februari 2015 om 12:19

  criminaliteit is overal en kan iedereen ten alle tijde overkomen. Ik zeg altijd “if you are a tourist, act like a tourist”. Dan zul je over het algemeen daar geen last van hebben.

  Tip voor tijdens het duiken:
  Auto open laten en alles meenemen wat je niet kwijt wilt als je gaat duiken. En nee niet gaan treuren als je blauwe ikea “duik” tas weg is…. 🙂

 • dolfijnmick

  Deelnemer
  6 februari 2015 om 15:13

  Dank voor jullie antwoorden en tips!
  Hier hebben we wel wat aan. Mijn voorkeur trekt meer naar Bonaire…
  Wanneer je naar de Oostkust gaat zijn dat alleen begeleide duiken?

  Wij zaten te denken aan de The Lodge appt. Zijn jullie daar bekend mee?

 • duikerrob

  Deelnemer
  7 februari 2015 om 10:31

  The Lodge ken ik niet, wij zaten daar niet ver vandaan bij Djambo.
  Nederlandse eigenaars en goed toegerust voor duikers (spoelfaciliteit
  en droogkamer vlakbij de appartementen en goed beveiligd).
  We hebben gebruik gemaakt van de faciliteiten van divefriends. Heel
  gemakkelijk. Ze hebben ook gidsen beschikbaar als je dit (een keer) wilt.

 • sphyrnidus

  Deelnemer
  7 februari 2015 om 11:37

  kltalsma;n1826565:
  criminaliteit is overal en kan iedereen ten alle tijde overkomen. Ik zeg altijd “if you are a tourist, act like a tourist”. Dan zul je over het algemeen daar geen last van hebben.

  Tip voor tijdens het duiken:
  Auto open laten en alles meenemen wat je niet kwijt wilt als je gaat duiken. En nee niet gaan treuren als je blauwe ikea “duik” tas weg is…. 🙂

  Hoewel je gelijk hebt, is het “daar” best wel hinderlijk. Op Bonaire is het meestal kleinschalig. Op Curacao is er bij mij zeer vaak ingebroken (in huis). Van een kennis die een lekke band had, bleek de reserveband ook lek. Ze moest dus even weg om dat te regelen. Toen ze na 30 min. terug kwam waren alle wielen verwijderd en de stoelen en zelfs het stuur. Dit was langs de Schottegatweg, dus niet ergens achteraf. Mijn broer, woonachtig op Curacao, belt altijd een bedrijf dat de auto bewaakt als hij pech heeft, zodat de auto nooit onbeheerd achterblijft. En wij zijn dus geen toeristen daar hè. Ik woonde er dertig jaar…
  Oh ja ook leuk bij een andere kennis is tot 11 keer de stereo uit huis gejat.

 • josine

  Deelnemer
  6 november 2016 om 12:02

  Zo te lezen zijn jullie allemaal al geweest. Jullie ervaringen zijn uit 2007 en dus nu ongeveer 10 jaar geleden.
  Wij hebben vergelijkbare vragen als jullie in 2007

  Mijn familie en ik willen graag gaan duiken in Curacao en/of Bonaire.
  We zijn een familie van vier personen, dus met twee duikende kinderen (14 en 16) en we hebben alle vier rond de 100 duiken.

  We vragen ons de volgende zaken af:
  1. Is het aan te raden om bij een duikschool aan te haken? En geldt dat dan ook voor de oostkust van Bonaire?

  2. We zijn er ook nog niet uit welk eiland het wordt. Alleen Bonaire of een combinatie van Bonaire en Curaçao?

  Hebben jullie tips voor ons?

 • rvdniet

  Deelnemer
  6 november 2016 om 20:08

  1) Aanhaken bij een duikschool is niet nodig anders dan als ophaalpunt voor je flessen. Met de genoemde ervaring kan je op beide eilanden zelfstandig de hort op.
  2) Als het om het duiken gaat zou ik voor Bonaire kiezen. Erg veel stekken en zeer goed bereikbaar. Op Curaçao moet je toch wat meer rijden. Vermaak boven water is op Curaçao wat grootschaliger maar ook Bonaire kan je je er prima vermaken. Combinatie is goed mogelijk maar houd er rekening mee dat je dan toch zo’n twee duikdagen kwijt ben.

 • fvdm

  Deelnemer
  7 november 2016 om 08:22

  Kom al jaren op Bonaire en het is iedere keer genieten.
  ik hou wel van een relaxte sfeer en weinig drukte.
  duikschool helemaal niet nodig. ootskant absoluut met een boot. als je de kust een keer gezien hebt weet je dat kantduiken daar een no go is.

 • fvdm

  Deelnemer
  21 november 2016 om 23:05

  Vandaag mijn eerste duik op Bonaire gemaakt bij Donkey Beach. even de set controleren. viel me onderwater op dat het lijkt of het koraal schoongeveegd is. erg veel hersenkoraal stond er “fris” bij.
  verder in het ondiepe erg veel wierachtig koraal.. van schade hier niet veel te zien. van de week de andere maar eens kritisch bekijken.

 • rvdniet

  Deelnemer
  22 november 2016 om 20:33

  Hé goed om te horen. Wij vertrekken vrijdag voor 2 weken die kant op. Ik meen net na Matthew gelezen te hebben (bij Stinapa?) dat er juist veel zand/stof op het koraal zat maar gelukkig valt dit dus mee.

 • fvdm

  Deelnemer
  22 november 2016 om 23:29

  Ga morgen bij saltpier kijken laat het wel weten. bij Donkey Beach was het zand een groot deel van het strand afgespoeld maar ik vond het heel erg meevallen op het koraal zelf. ertussen was zoals al lang wel zand te vinden en iets meer denk ik als voorheen.
  misschien kunnen we een keertje samen een duikje maken. ben er zelf nog tot en met de 2e december.

 • fvdm

  Deelnemer
  23 november 2016 om 23:10

  Kom net van saltpier af. naar mijn gevoel niet veel veranderd. hoogstens wat waaierkoraal omgevallen maar kan ook zo maar door duikers gedaan zijn.
  op het stuk waar de schildpadden altijd aan het eten zijn een iets dikker laagje zand maar verder mwah net zoals in juni.
  wel weer lekker veel leuke dingen gezien. kortom een zeer geslaagde duik.

Page 1 of 2
Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu