Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken Duiken algemeen Duiken

 • Don-Chedi

  Deelnemer
  28 augustus 2021 om 06:35

  Ik interpreteer een aantal dingen uit je verhaal, mogelijk dat ik dat niet goed doe maar dat moet je dan maar even corrigeren:
  -zo te lezen ben je jong, dat maakt verder eigenlijk niet uit;
  -je hebt een, als ik mag zeggen, beroerde eerste instructie gekregen, mogelijk zelfs geen, als er geen begeleider of instructeur naast je lag om in te grijpen, en tevens gezien je benoeming ‘zuurstofapparaat’ (= persluchtfles)

  Om maar te beginnen, maskertje klaren voor het eerst is voor veel mensen lastig of wennen, dus daar hoef je je niet voor te schamen, ook niet voor je paniekreflex daarna want het gevoel is van verdrinken. Ik vind het beschamender dat er niet iemand naast je lag of op zijn minst boven je stond (zwembadkant?) om je op te vangen, en dat je daarom hier e.e.a. moet navragen.

  Deze oefening is gewoon een kwestie van rust, kalmte en vertrouwen, en oefenen. Paar keer doen, en het gaat vanzelf beter, en dan wordt het zelfs iets waarover je niet eens meer na denkt.

  Over de relatie met je ouders is voor mij lastig iets te zeggen, maar altijd is beter om het gewoon eerlijk te vertellen wat er gebeurde en hoe je je daarover voelde. Geen enkele ouder die ik kan valt hun eigen kinderen af over dit soort dingetjes, of zal erover gaan rond roddelen.

  Als je door wilt met duiken, echt, zoek een vereniging of school op met ervaren instructeurs. Dan kan het alsnog wel een keertje mis gaan met brilletje klaren, maar er hangt dan tenminste iemand naast je die ingrijpt en kan vertellen hoe het beter kan, en is het daarmee gewoon een mislukte oefening en geen traumatische ervaring meer.

 • Panther1880

  Deelnemer
  28 augustus 2021 om 08:09

  +1
  Ik heb alleen nog wat praktijk ervaring uit 2e hand toe te voegen.
  ​​​​​​Ik heb buddies die in het verleden ook zo hun problemen hadden om het masker te klaren en met reacties op lekkende maskers. Je krijgt plots water ipv lucht op je gezicht da’s hoort niet denkt een deel van je brein. Extra oefening met de instructeur en duiken maken was de oplossing voor mijn buddies.

 • willemtel

  Deelnemer
  29 augustus 2021 om 10:43

  Jammer dat je ,je verhaal weg hebt gehaald
  zo kunnen anderen er niet van leren
  maar je zal daar ongetwijfeld een goede reden voor hebben
  basis van dit forum is eigenlijk leren en informeren van en met elkaar

 • aquaduck

  Moderator
  30 augustus 2021 om 21:30

  Heb idd geen idee waar dit over gaat. Behalve dat de vraagsteller antwoord heeft gekregen op de vragen. De rest is voor mij gissen puur op basis van de andere postings van DF leden.

 • Panther1880

  Deelnemer
  30 augustus 2021 om 23:02

  Het was in mijn beleving erg persoonlijk voor de TS. Wellicht was dat een reden om het oorspronkelijke bericht te verwijderen.
  Met dat in gedachten kan ik me voorstellen (zonder daar zelf een oordeel over te vellen) dat iemand er dan voor kiest om het bericht te verwijderen na het verkrijgen van de informatie en (dat moet gezegd) daar netjes voor te bedanken.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu