Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Onderwater Fotografie & Video Onderwaterhuizen Divergo 1 PRO of Paralenz?

 • Divergo 1 PRO of Paralenz?

  Posted by naathvankwartjes on 17 januari 2018 om 11:10

  Divergo 1 PRO of Paralenz?
  Hallo,

  Ik ga eind februari een lifeaboard op de Malediven doen.. in de hoop manta’s, haaien en walvishaaien te zien.

  Ik heb tot nu toe vooral gefotografeerd met een Canon 400D met Sea and Sea onderwaterhuis, maar vind deze te groot. Deze heb ik te koop gezet en ik wil voor de opbrengst een handige camera kopen. (rond de 600 euro maximaal). Mijn expartner had vroeger ook vaak de GoPro mee, ik vond die beelden vaak te ver weg en vertekend, ook op screenshots te kunnen maken bijvoorbeeld.

  Ik twijfel nog tussen de Paralenz en de WeeFine Divergo-1 PRO.

  Ik weet dat de ene camera vooral gericht is op film en de ander op foto’s, en denk dat ik dat ook allebei wil gaan doen op de Malediven.

  Heeft iemand wellicht nog verdere tips/dingen om aan te denken bij mijn keuze? Bedankt!

  Groet
  Naath

  naathvankwartjes reageerde 5 jaar, 10 maanden geleden 2 Leden · 3 Reacties
 • 3 Reacties
 • Panther1880

  Deelnemer
  17 januari 2018 om 12:59

  Ik moet inderdaad wel toegeven dat ik het ook wel een heel gedoe vondt. Ik heb vorig jaar gedoken met een 400D in een Ikelite behuizing en een enkele DS125 flitser op de Malediven. Zwemmen ermee vond ik goed te doen (ik kan de camera redelijk uit de stroming aan m’n set bevestigen), maar zodra je hem wilt gebruiken moet je in de stroming een goed stabiele positie hebben. Maar ik zou geen moment twijfelen op de vraag of ik die camera nogmaals mee zou nemen. Sterker nog, ik zou nog en extra flitser aanschaffen ook.

 • naathvankwartjes

  Deelnemer
  17 januari 2018 om 13:05

  Oh echt? Ik ga voor het eerst (na 200 duiken) alleen op duikreis… dat maakt ook dat ik niet teveel mee kan sjouwen en onder water al zal moeten wennen aan nieuwe buddy’s. De camera wordt me dan teveel denk ik.. dank je voor je antwoord!

 • naathvankwartjes

  Deelnemer
  17 januari 2018 om 14:03

  Ik heb de mijne trouwens ook mee gehad naar de Malediven, zelfde lifeaboard, een paar jaar geleden.. qua stroming e.d. vond ik het nog wel mee vallen om ‘m mee te nemen onder water. IK merkte vooral ook dat het licht ed niet best waren…

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu