Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

 • Denemarken

  Posted by duikcurs on 12 juli 2005 om 09:52

  Denemarken
  Wie heeft er wel eens in Denemarken gedoken?
  Waarschijnlijk gaan we er een weekje heen half augustus. Zou wel 2 of 3x kopje onder willen daar.
  Iemand handige tips? Welke kant is het mooist, noordzee of oostzee kant?
  Zijn er scholen die duiktrips organiseren (geen trek om al mijn eigen spullen mee te zeulen). Wat voor pak is aan te raden (eigen droogpak mee?)

  divenow reageerde 18 jaar, 4 maanden geleden 8 Leden · 10 Reacties
 • 10 Reacties
 • s0918555

  Deelnemer
  12 juli 2005 om 11:34

  Sorry, de laatste week van juli zit ik op Anholt (tussen Denemarken en Zweden) voor wrakduiken (o.a. U251), dus dan weet ik meer.
  Het enige ervaring is Oostzee Duitsland, het water is daar een stuk minder zout, de stroming is over het algemeen minder extreem dan de Noordzee en oja… het wemelt er van de brandkwallen. (de reden waarom ik een volgelaatsmasker heb aangeschaft)

 • prodiver

  Deelnemer
  12 juli 2005 om 14:22

  Ben er een maandje terug net een weekend geweest. Wij zaten vlakbij het plaatsje haderslev. Van daar uit was het maar een stukje rijden naar diverse duikstekken. oa. bij middelfart was het erg mooi duiken.

 • duikcurs

  Deelnemer
  12 juli 2005 om 14:30

  En was het dan op eigen houtje het water in?
  Of zijn er duikscholen / winkels die ok trips aanbieden?
  Zeker in een onbekende omgeving wel prettig om met iemand mee te gaan die het gebied kent.

 • jerommeke

  Deelnemer
  12 juli 2005 om 16:20

  Hi Duikcurs,

  Ik ben er twee jaar geleden geweest met onze vereniging. We zijn in het plaatsje Gammel Albo geweest, vlak bij Kolding. Hier is een camping die speciaal gericht is op het duiken: http://www.gl-aalbo.dk/p3.asp
  Vanaf deze camping kun je rechtstreeks het water in lopen. Via de camping hebben wij toen info verkregen over andere duikstekken.
  Uiteraard hadden wij alle spullen zelf bij, dus over verhuur kan ik je niet veel zeggen. Wel kan ik je een droogpak aanraden. Wij waren er eind mei en toen was het erg fris in het water.
  Ik wens je in ieder geval veel plezier!

  Groeten.

 • prodiver

  Deelnemer
  12 juli 2005 om 19:57

  Wij zijn toen met onze club geweest. We zaten op de camping vikear. Ook vanaf deze camping kun je zo het water in lopen. Wil je aan de andere kant van de inham duiken hoef je maar een paar minuutjes te rijden en je hebt een heel andere flora en fauna onderwater. Hoe het met huren en zo zit weet ik niet. Wij hadden onze eigen uitrusting mee. Voor het vullen moesten we naar Middelfard, al gauw een half uur rijden, maar dit was geen duikwinkel alleen maar iemand die een compressor heeft aangeschaft om de duikers van verse lucht te voorzien. ๐Ÿ™‚

 • flup

  Deelnemer
  13 juli 2005 om 15:24

  duikcurs:
  Wie heeft er wel eens in Denemarken gedoken?
  Waarschijnlijk gaan we er een weekje heen half augustus. Zou wel 2 of 3x kopje onder willen daar.
  Iemand handige tips? Welke kant is het mooist, noordzee of oostzee kant?
  Zijn er scholen die duiktrips organiseren (geen trek om al mijn eigen spullen mee te zeulen). Wat voor pak is aan te raden (eigen droogpak mee?)

  Ik heb er nog nooit gedoken, maar ga dit jaar voor de 3e keer. Is net de periode dat ik altijd een duikverbod heb van 3 weken ๐Ÿ™ Goed de ega mag ook eens wat eisen, ik lig al redelijk veel in het nat ๐Ÿ˜‰ Maar ik wil dit jaar wel eens (proberen) om wat info omtrent duiken daar te verzamelen, als het wordt toegestaan, want duiken & holiday, dat mengt niet bij ons ๐Ÿ˜ฅ Doe mijn best, ben half augustus weer in ons kikkerlandje, als ik wat meer weet laat ik het wel horen :thumbs_up

 • ghans

  Deelnemer
  14 juli 2005 om 21:08

  Mittelfart en Gamma Alblo zijn erg bekende stekken, de laatste inderdaad vanwege zijn (erg drukke! reserveren dus) camping.
  Vlak bij Mittelfart heb je meerdere stekkies om te water te gaan. In de Ammoniakhaven, onder de brug naar Mittelfart. Deze laatste leent zich perfect voor een driftduik!
  HG

  Ghans

 • prodiver

  Deelnemer
  15 juli 2005 om 02:19

  Ja inderdaad bij de amoniak haven en de hondenpolitieschool is het leuk driftduiken.

 • janvriendjes

  Deelnemer
  22 juli 2005 om 09:29

  wij hebben in Rostock gedoken en dat was echt leuk, zicht was een meter of 15 dus best wel goed. Heel veel kwallen en zeesterren. Lichte stroming die je toch makkelijk van je stek doet afdrijven dus opletten.

 • divenow

  Deelnemer
  22 juli 2005 om 10:05

  Ik weet er niet zoveel van maar in het boek Diving Guide to British Isles & Northern Europe staan een aantal duikstekken. Maar het zijn er niet zo veel.
  Op duiken.eigenstart.nl staan een paar links voor denemarken.

  Duik ze

  Grtz

  Gerard

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu