Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Duiken DIR duiken "Deep 6" regulator set?

 • "Deep 6" regulator set?

  Posted by xuba on 19 april 2017 om 14:06

  "Deep 6" regulator set?
  Beste Duikers,

  Ik ben mijn eigen set bij elkaar aan het zoeken na jaren met clubmateriaal gedoken te hebben. Nu wil ik dit graag DIR hebben omdat ik persoonlijk geloof dat dit een mooie en veilige manier van duiken is. Nu heb ik al een mooie Xdeep wing en ben ik nog op zoek naar ademautomaten. Nu ben ik maar een student sport en bewegen die zijn geld over meerde sporten moet verdelen en ben ik ook wel op de prijs aan het letten. Nu zie ik op Divegearexpress een goed uitziende set staan voor maar €370,- (https://www.divegearexpress.com/dgx-custom-deep-six-dgx-single-tank-reg-package) maar ik heb veiligheid nog altijd boven prijs staan. Nu ken ik het merk Deep 6 niet en vroeg ik mij af of iemand weet of dit een sub-merk van een groter merk is of iemand er ervaring mee heeft? Ik hoop dat jullie weer je mening of tips kunnen laten horen. Alvast hartelijk bedankt, ik word vaak geholpen door dit forum.

  XUBA

  ajh reageerde 6 jaar, 7 maanden geleden 2 Leden · 2 Reacties
 • 2 Reacties
 • djvdaalen

  Deelnemer
  19 april 2017 om 14:37

  Hoi XUBA,

  Deep 6 ken ik niet.
  Maar voor 299,- heb je een super betrouwbare Apeks set (DS4 + ATX40 – ATX40 octopus) bij Techduikshop.nl
  En dat is een veel gebruikte combinatie onder GUE(DIR)-duikers in NL.

  Groeten,
  Dirk.

 • ajh

  Deelnemer
  19 april 2017 om 17:48

  Deep Six is een zelfstandige redelijk nieuwe fabrikant, zie: http://www.deep6gear.com/ Kwaliteit schijnt goed te zijn volgens ScubaBoard forum gebruikers. Ken het zelf niet. Een aantal voordelen heeft de set wel boven de Apeks DS4, te weten:
  1. Iedere set wordt geleverd met een onderhoudskit zodat je zelf kunt onderhouden (scheelt weer een paar tientjes);
  2. Heeft een lange onderhoudsinterval;
  3. De 1e trap heeft standaard een 5e poort.

  Heb er ook naar zitten kijken, maar qua prijs (zeker met verzendkosten) wint D6 voor mij (nog) niet van de Apeks DS4. Vergeleken met de DST (met 5e poort) qua prijs misschien wel, maar heb dat geld eigenlijk niet voor een wat mooiere slang routering bij dubbel set over. De Apeks automaten kun je overigens ook zelf onderhouden als je wilt.

  Kortom, het is een optie maar ben vanwege de prijs niet overtuigd dat het een betere optie dan de Apeks DS4 is. De Apeks ATX serie is wat ouder dan de XTX maar nog steeds erg goed en betrouwbaar.

  Groet,
  Albert Jan

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu