Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

 • Posted by bart on 30 januari 2005 om 15:36

  camera verzekeren
  Ik was gisteren in een fotozaak en hoorde dat je je camera kunt verzekeren tegen schade die je oploopt door het binnendringen van water in het onderwaterhuis. Ik heb het ook al een keer eerder gezien op een engelstalige site. MAar zijn er mensen die hun camera verzekerd hebben of die er meer informatie hebben. HEt gaat me dus specifiek over een volgelopen onderwaterhuis. Of een camera verzekering die dat vergoed. Dus niet de rest van de duikzooi.

  jlt reageerde 18 jaar, 8 maanden geleden 5 Leden · 9 Reacties
 • 9 Reacties
 • Don-Chedi

  Deelnemer
  30 januari 2005 om 22:03

  Ik ben bij schox verzekerd en heb al twee vollopers en een valpartij schade kunnen claimen. Tegen dagwaarde weliswaar. Het huis loopt in theorie geen schade op, het gaat om de kamera die er in zit.

 • marijke-hennevelt

  Deelnemer
  30 januari 2005 om 22:50

  klopt mijn dochter heb het ook vergoed gehad vol gelopen huis
  en een camera die niets meer deed
  kreeg de camera vergoed en is ook bij schox verzekerd
  dus dan hoef je hem niet apart te verzekeren dat zou zonde zijn van de geld

 • bart

  Deelnemer
  31 januari 2005 om 19:28

  Bedankt voor de informatie. Ik denk dat ik mijn rabobank reisverzekering op zeg en me daar ga verzekeren. Ik ga ze morgen bellen 🙂 .

 • bart

  Deelnemer
  4 februari 2005 om 17:39

  Je mag maar 1 doorlopende reisverzering hebben. Ik kan mijn huidige interpolisverzering pas op zeggen in september. Ik mag van schox niet een extra verzekering bij hun afsluiten. Dus los ik het wel op bij interpolis door hem daar te verkeren als dat gaat. Ik bel maandag wel wat er daar precies mogelijk is.

 • jlt

  Deelnemer
  21 maart 2005 om 09:28

  Betreft verzekering!

  Aangezien ik hier voor het eerst post! Eerst m’n complimenten een super handig en netjes forum!

  Zelf duik ik nog maar 1 jaar! Heb verleden jaar m’n PADI OW in ontvangst mogen nemen! Dit jaar voor de Advanced en de toekomst zal uitwijzen waar het eindigd :teeth:

  Ik heb van het weekend een onderwaterhuis gekocht voor m’n camera om van de zomer lekker te kunnen spelen! Nu las ik dit onderwerp over het verzekeren van de camera. Ik zaf bij de voorwaarde staan dat je lid moet zijn van een NOB vereniging! Dit ben ik niet omdat ik sowieso alleen in de zomer duik! En ik ook geen behoefte heb aan een vereniging. Regel liever als zelf en wanneer dat mij uitkomt. Heb niet zoveel (vaste) vrije tijd.

  Weet iemand of ik alsnog m’n camera kan verzekeren (misschien bij een andere maatschappij dan Schox)? Of dat ik me kan aanmelden bij een NOB vereniging zonder alle verplichtingen? Zoals ik al zei ik ben erg nieuw op dit gebied dus spaar me een beetje als ik er helemaal naast zit haha!!

 • fanatic

  Deelnemer
  21 maart 2005 om 15:05

  JLT:
  Ik zaf bij de voorwaarde staan dat je lid moet zijn van een NOB vereniging!

  Weet iemand of ik alsnog m’n camera kan verzekeren (misschien bij een andere maatschappij dan Schox)? Of dat ik me kan aanmelden bij een NOB vereniging zonder alle verplichtingen?

  Ik zie nergens staan dat je lid moet zijn van een NOB vereniging. Er staat alleen dat je als NOB lid korting op de premie krijgt, maar het is geen verplichting voor de verzekering.
  Enige voorwaarde m.b.t. duiken die ik kan vinden is:

  “Aanvullende voorwaarden:
  De onderstaande bepalingen met betrekking tot de doorlopende Reis- en Onderwatersportverzekering zijn alleen van kracht indien voldaan wordt aan alle hierna genoemde criteria:
  – bezitters van een officieel duikbrevet van een erkende onderwatersport
  organisatie;
  – hobby-matig duiken;
  – door de bevoegde instanties op veiligheid gekeurde en regelmatig
  gecontroleerde duikapparatuur.
  – Aanvullend op artikel 32.1.g wordt bepaald dat de noodzakelijke opname/
  behandeling in een decompressietank van duikbedrijf Vriens int B.V. te
  Bergen op Zoom of dat van het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde te Hoogeveen medeverzekerd
  is.”

  Je moet dus een duikbrevet hebben (maar dat kan net zo goed PADI, IDD, NAUI enz. zijn), je mag geen beroepsduiker zijn en je mag niet met afgekeurde apparatuur duiken. Maar ik zie nergens dat je NOBer moet zijn.

  Waar heb je dit dan gelezen?

 • jlt

  Deelnemer
  21 maart 2005 om 15:27

  Verzekering Schox

  Hoi Fanatic

  Bedankt voor je reactie! Dit heb ik gelezen op de site van Schox. Ik heb er even een screenshot van gemaakt. Een van de voorwaarden en een van het aanvraag formulier. Kijk hier maar

  Grtz..
  JLT

 • fanatic

  Deelnemer
  21 maart 2005 om 15:37

  OK, je kunt inderdaad je logboeknummer invullen, omdat je dan zoals gezegd korting krijgt op de premie. Dit staat ook op de frontpage vermeld:

  “Leden van de Nederlandse Onderwatersport Bond,
  ook zij met een individueel lidmaatschap,
  ontvangen een premie korting van 10%”

  Maar dat wil nog niet zeggen dat het verplicht is. Enige verplichting is dus zoals je zelf ook laat zien het hebben van een erkend duikbrevet. Maar dat is dus ook een PADI, IDD enz. brevet.
  Ik ben zelf ook bij Schox verzekerd en ben niet lid van een NOB vereniging. Totaal geen probleem dus.

 • jlt

  Deelnemer
  21 maart 2005 om 16:23

  Perfect

  Perfect! dan heb ik het niet helemaal goed begrepen dus! bedankt voor de info! Dan kan het niet meer misschaan deze zomer!!

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu