Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Stille Oceaan betrouwbare duikaanbieders Filipijnen

 • betrouwbare duikaanbieders Filipijnen

  Posted by geert-h on 25 januari 2018 om 20:01

  betrouwbare duikaanbieders Filipijnen
  Mijn Padi-cursus is geboekt, evenals de vliegtickets richting de Filipijnen. Ondertussen zijn we bezig met het samenstellen van de reis. We hebben nog mogelijkheden om het aan te passen, maar in hoofdlijnen komt het nu uit op: Manilla -> Batad -> Coron -> El Nido -> Cebu -> Bohol -> Dumaguete / Apo Islands.

  Nu heb ik straks dus nog echt een nieuweling in de duikwereld en duikt mijn vriendin niet. Ik krijg de tijd om op verschillende plaatsen 1 of 2 duiken te maken, maar een meerdaagse duikuitstap met de boot gaat hem niet worden. Heeft iemand van jullie goede ervaringen van adressen waar ik het beste terecht kan op 1 van bovenstaande plaatsen, of daar in de buurt? En we wilde ook een aantal nachten op Apo Island doorbrengen, aangezien dat ook een leuke stek voor mijn vriendin is om te verblijven terwijl ik duik. Iemand ervaring met Mario Scubadiving and Homestay dat daar op het eiland zit? Of weet iemand daar een goed alternatief voor?

  Ik ben verder nog zo nieuw dat ik verwacht het overal wel mooi te vinden. Een keer schildpadden tegen komen lijkt mij geweldig, maar heb begrepen dat dat goed te doen moet zijn. Verder vind ik betrouwbaarheid voor nu belangrijker dan de allermooiste stek. Mocht het te combineren zijn dan is dat natuurlijk nooit verkeerd :shade:

  jan-korf reageerde 5 jaar, 4 maanden geleden 4 Leden · 12 Reacties
 • 12 Reacties
 • duikerrob

  Deelnemer
  25 januari 2018 om 20:47

  Wow! Klinkt goed. Heb zelf wel gedoken in de Filipijnen (liveaboard Cebu) maar heb geen ervaring met lokale aanbieders. Als je via het forum niet wijzer wordt, is een bezoekje aan de duikvaker misschien een idee. Dan kan je eens kijken met wie er daar ‘in zee wordt gegaan’ (…ik schrik zelf bijna van de woordspeling 😉 ).

 • jan-korf

  Deelnemer
  26 januari 2018 om 06:00

  Diving Holidays is voor mij het beste adres om een reis voor je samen te stellen zeker ook voor de Filippijnen.
  Vraag even naar Irene die is een kanjer en zeer ervaren.,
  Mijn Filippijnen reizen zijn 17 jaar geleden via haar begonnen en altijd naar wens en probleemloos.
  Zelf ben ik een ervaren Filippijnen ganger maar boek mijn reizen nu zelf omdat ik overal de weg weet om het te boeken..
  Volgende week staan ze op de Duikvaker dus wat let je om daar langs te gaan.

  HG Jan

 • jan-korf

  Deelnemer
  26 januari 2018 om 06:17

  JA wat moet ik met deze vraag en je vraagt het te laat je hebt nl al geboekt.en weet jou reiservaringen niet.
  Genoeg adressen op de Filippijnen maar kijk uit met duikaanbieders zoals overal op de wereld.
  Apo Island deed ik altijd vanaf een resort aan de kust Dauin (Dumaguete) 3 duiken op een dag en dan weer terug, er zijn daar hele goede en ook betaalbare resorts o.a Liquid
  Op Apo is het heel simpel en om 10 uur gaat het licht uit.
  Net wat Duiker Rob zegt ga even naar de Duikvaker en informeer jezelf over dat land , ben er zelf al 28 keer geweest en in april zit ik er weer.
  Heb je ook rekening gehouden wanneer je boekt want vanaf begin oktober is het typoon tijd open en dat kan soms je reis aardig in de war sturen.
  Voor mij is Diving Holidays het te raadplegen reisbureau staan op de Duikvaker en vraag naar Irene altijd goed en probleemloos
  Ook zijn daar de eigenaren van resorts zoals Magic in Moal Boal en Bohol en BJ Schaap van Sumisid Loge die heeft belangen in 3 resorts oa ook op Malapascua en Bohol (Alona Beach)

  Hg Jan

 • geert-h

  Deelnemer
  26 januari 2018 om 06:56

  Bedankt voor de antwoorden. Helaas ga ik dat weekend niet op de duikvaker kunnen zijn, anders had het me zeker een leuke beurs geleken.

  @jan, We hebben enkel nog maar mijn vliegtickets geboekt, vanaf half november tot half december. We hebben verder onze reis wel al redelijk uitgestippeld en zijn nu aan het kijken wat we waar gaan doen. Daarop kunnen we dan nog een beetje schuiven in hoeveel dagen we waar blijven.

 • jan-korf

  Deelnemer
  26 januari 2018 om 07:25

  Maar waar vlieg je dan op, Manilla of Cebu en wat heb je eigenlijk in je hoofd, persoonlijk
  vind ik dat je je al hebt vastgelegd aan een datum. Had je daar een reden voor.
  Zelf boek ik tegenwoordig ook alles maar weet wel waarheen en hoe.

 • geert-h

  Deelnemer
  26 januari 2018 om 09:27

  We gaan altijd in het najaar, normaal gesproken in september. Nu doorgeschoven naar half november aangezien we op meerdere plaatsen hebben gelezen dat augustus t/m oktober geen goede reistijd is vanwege regenseizoen en tyfonen. We hebben een rechtstreekse vlucht op Manila. Dit is onze derde reis samen, de vorige keren hebben we ook geheel de reis zelf samengesteld. Naast het duiken voor mij willen we in de 3,5 week dat we daar zijn ook de rijstvelden van Batad zien, eilandhoppen, canyonering beleven, tarsiers zien en cultuur snuiven. Ik zal op geen enkele locatie meer dan een dag hebben om te duiken, maar vind het wel belangrijk om dat dan met een betrouwbare partij te doen, die ook nog respect hebben voor het rif. Dat laatste zullen de meeste wel hebben, maar heb links en rechts al gelezen dat de Japanners daar niet om bekend staan.

  Onze ervaring is dat je heel goed met lokale organisaties op pad kunt, maar dat niet alle organisaties even goed zijn. Aangezien ik nieuw ben in de duikwereld, hoopte ik dat hier iemand zit met goede ervaringen in de Filipijnen.

 • jan-korf

  Deelnemer
  26 januari 2018 om 10:25

  Ten eerst kon ik dus uit jou eerste mailtjes er niet uithalen dat jullie daar meer geweest waren dus veel informatie van mij is overbodig.
  Dan jou kers voor november dis is niet gestoeld op enige kennis van zaken.
  Ik heb meerdere typhoons meegemaakt en bijgehouden de meeste zijn in eind oct nov en dec. zat er 3 jaar geleden met Jolanda de zwaarste ooit gemeten in de wereld en meerdere eind oct /nov.
  Kwesite van geluk maar er wel rekening mee houden dat je die krengen in de gaten houdt gezien je reisprogramma . Dus de typhoon voorblijven.
  Rijstvelden in het noorden en tasiers op Bohol dus vliegen op Tagbilaran (Bohol) dan naar Alona Beach half uurtje reizen, voor het duiken en de tasiers en de chocolate hills eventueel. Goede duikbasis is Sea Quest van BJ Schaap een Hollander.

  In het noorden (rijstvelden is duiken geen optie , maar dichter bij Manilla is Anilao en Sabang zo’n 2 uur weg met een taxi. Weet eventueel een hele goede en eerlijk taxichauffeur voor je die je op staat te wachten op het vliegveld. Ritje Manilla Batangas (130 km) 3000 pesos omgerekend nu 50 euro.
  Subic zou ik vergeten om te duiken ja ze hebben daar de wrakken uit de 2de wereldoorlog maar het zicht is nul komma nul.
  Weet niet of je naar Manilla zelf wilt maar ik blijf er angstvallig vandaan , slbpt helemaal dicht.

  Had ik al vermeld maar wil je naar Apo kan je doen via Liquid ligt halverwege Dumagute/ Duain in Bacong.
  Klein maar goed resort en geen uitgeknepen prijzen
  Op dinsdag is de lokale markt in Malatapay 20 km vanaf Bacong en die mag je zeker niet missen.
  Veel foto’s heb ik op mijn FB.

  HG Jan

 • geert-h

  Deelnemer
  27 januari 2018 om 13:33

  Wederom bedankt Jan. Het is onze derde reis samen, maar de andere twee waren niet naar de Filipijnen. Met je informatie gaan we zeker wat doen. We gaan nu voor zeker de rijstvelden achteraan in de reis plannen, mocht het dan echt tegen zitten met de tyfonen dan is dat een makkelijk onderdeel om te skippen. Ik weet dat duiken in de rijstvelden niet echt een optie is, maar we willen het ook een iets bredere reis maken dan alleen maar duiken.

  Je tip van Liquid gaan we serieus in overweging nemen, ziet er erg goed uit. We gaan kijken of mijn vriendin kan snorkelen vanaf dezelfde boot als waarmee ik ga duiken, indien dat mogelijk is bij hun dan weet ik vrij zeker dat we een paar dagen bij hun overnachten en met hun op pad gaan. We gaan ook zeker de markt dan gelijk mee inplannen, we vinden dat altijd een mooie manier om de locals te ontmoeten.

  Voordat we van Manila naar Bohol gaan, wilde we eerst nog eilandhoppen van Coron naar El nido, en dan vanaf daar vliegen. Heb je toevallig ook nog tips en/of goede ervaringen met duikcentra in de hoek van Coron / El Nido?

 • jan-korf

  Deelnemer
  27 januari 2018 om 19:23

  Heb zelf niet in Coron gedoken,maar daar liggen wel een boel scheepswrakken ligt op het mooie eiland Palawan
  Wel een live aboard gedaan vanuit Puerto Princesa de hoofdstad van Palawan. naar het Tubatha reef dat was een geweldige ervaring.
  Wat snorkelen betreft kan er goed gesnorkeld worden bij Apo Island schitterende koralen en goed zicht.
  Ik weet niet hoelang je vakantie gaat worden maar je vliegt wel van hot naar her, al kan je met de fast ferry goed van Cebu naar naar Bohol (Tagbilaran) en ook van daaruit naar Dumaguete.
  Ben zelf niet zo gek van vliegen daar, vaak problemen met drukte en vertragingen, hou rekening met 1 nov all saints day dan is het overal erg druk wat reizen betreft.
  Ja en dan misschien een rare tip maar neem ook cash geld mee want wanneer je op de een of andere manier wat overkomt dan moet je cash betalen en anders laten ze je grof gezegd barsten.
  Nou kijk het hoe of wat nog even doorheen voor verdere vragen je weet mij te vinden, alleen jullie doen het anders dan wat ik gewend ben aan vragen en daar zitten meer haken en ogen aan.
  Ga je duiken in een resort dan is het geregeld van begin tot het eind, dus eigenlijk probleemloos maar jullie gaan avonturen en dat heeft zeker zijn charme.
  Heb dat ook gedaan buiten een reisbureau om en dat was vroeger moeilijker dan nu, mijn reis in april was in een uurtje geregeld tot de taxi op het vliegveld toe.

  Hg Jan

 • jenny

  Deelnemer
  27 januari 2018 om 23:46

  Ik heb ook gedoken met Luiquid Dumaguette. Dat js een fijne en professionele duikschool. Ze hebben een soort van huisrif, en met de boot varen ze naar duikstekken iets verder weg. Ook Apo hoort tot de mogelijkheden.

 • geert-h

  Deelnemer
  28 januari 2018 om 10:45

  We zijn 25 dagen in de Filipijnen, dus we hebben wel even de tijd. De fastferry’s die jij noemt hebben we gezien en willen we ook zeker gaan gebruiken. Ze doen er twee uur over om van het ene naar het andere punt te komen, we rekenen op een halve dag voor de boot en de rest van de dag houden we flexibel. Daarbij vaart er een nachtboot tussen Coron en Manilla, dat scheelt weer een dag reistijd. We hebben nu twee binnenlandse vluchten in de planning, valt nog goed te doen.

  We hebben in ons schema verder zeker ruimte om vertragingen tijdens het reizen op te vangen en zijn daar al op voorbereid. Van All Saintsday gaan we echter geen last hebben, dat is al geweest wanneer we daar zijn. Cash geld zullen we ook zeker meenemen, dat komt wel goed. En avonturen is tegenwoordig met internet zeker goed te doen, en hebben via tripadvisor ook al een paar duikscholen bij El Nido gezien die het certificaat van uitmuntendheid hebben (welke Liquid trouwens ook heeft). Iemand hier toevallig ervaring met Palawan Divers?

  @Jenny: Fijn om te horen dat het jouw daar ook goed bevallen is.

 • jan-korf

  Deelnemer
  29 januari 2018 om 06:00

  Je pakt het goed op en avonturen heeft ook zijn charme .
  Ferry Cebu Bohol (Tagbilaran 1.5 uur de fast ferry zijn goede snelle catamarans en mooie zitplaatsen .
  .
  Ferry Tagbilaran Dumaguete 3 uur komt omdat die via Cebu gaan .
  Wens jullie een fijne vakantie en misschien zit ik daar ook weer in die buurt om die tijd .

  HG Jan

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu