Vind antwoorden, stel vragen en maak contact met onze leden over de hele wereld.

Homepage Forum Reizen Duikvakanties en Bestemmingen Middellandse Zee advies OWD in Kroatië of Malta

 • advies OWD in Kroatië of Malta

  Posted by sjaakvt on 30 januari 2018 om 22:12

  advies OWD in Kroatië of Malta
  Ik wil deze mei met mijn 2 zonen (19 en 17) ergens in Europa het OWD halen. Liefst met de auto bereikbaar ( beter milieu) en zat dus aan Kroatië te denken. Maar ben nieuweling dus graag advies. Omdat pa betaalt kijk ik naar opties die niet te duur zijn….
  Malta ziet er ook goed uit, maar dat is natuurlijk vliegen….
  Wie op wie heeft wat tips?

  fvdm reageerde 5 jaar, 10 maanden geleden 4 Leden · 4 Reacties
 • 4 Reacties
 • Unknown Member

  Verwijderde deelnemer
  30 januari 2018 om 23:07

  Met de auto bereikbaar, eventueel verblijf op de camping of appartement geregeld via de duikbasis dan is er maar een plek om naar te te gaan (is natuurlijk niet de enige plek maar wel eentje waar ik volledig achter kan staan en waar ik sinds 2000 jaarlijks kom).
  Die plek is dan duikcentrum Mihuric in de kustplaats Selce in Kroatië, vanuit b.v. Eindhoven ongeveer 1250 km. Link: http://www.mihuric.hr/

  O ja, PADI 5* Gold Palm opleidingscentrum, je kunt gewoon in het Nederlands bij Maggy terecht.
  O ja 2, als je dit weekend naar Duikvaker gaat ….. zij staan daar en je kunt dan meteen ter plekke afspraken maken.
  O ja 3, ik heb geen aandelen vind het alleen een schitterende plek en fantastische mensen daar.

 • Germie

  Deelnemer
  31 januari 2018 om 07:53

  Malta is zeker aan te raden. 3 uurtjes vliegen, vlucht van 160-200 euro voor een retour. Soms nog minder, ik zie wel eens vluchten van 120 euro retour. Maar goed, voor jullie wel keer 3 dan. Pakketreizen van vlucht en verblijf zijn vaak heel goed te betalen. Genoeg te duiken vanaf de kant zonder boot. En het wrak de Maori ligt binnen openwaterbereik op 18m diepte.
  Kroatie is ook leuk en betaalbaar, maar de kantduiken zijn er ronduit saai met weinig vis is mijn ervaring. Ook vind je ondiep binnen de open water grenzen niet veel. In Malta wel. Nu was ik niet in Mihuric, maar in Krnica. De wrakken in Kroatie zijn super, maar daarvoor moet je wel een ervaren duiker zijn.
  Je open water halen in Frankrijk aan de Middellandse zee is ook betaalbaar en leuk. Ook kan het bijvoorbeeld net over de grens in Spanje bij Llafranc (Triton, ook een Nederlander, ook op duikvaker aanwezig volgens mij). Hier heb je gewoon ondiep ook wat te zien. Voor tandbaarzen kan ik Port Gros aanraden vanaf Hyeres (Frankrijk dus). Voor barracuda’s en dergelijk kun je in Llafranc terecht. Daar heb ik ook een mola mola gezien. Bij Cavalaire zie je ook genoeg vis, maar minder grote tandbaarzen. Hier ben ik op het wrak van de Ramon mon Breun (18m) zonnevissen tegengekomen. Verder weinig vis op dat wrak. Het zal mogelijk even zoeken zijn naar een niet Frans sprekende instructeur, dat is het nadeel. Maar eigenlijk kun je ontzettend leuk duiken in Frankrijk.
  In Malta zijn de tandbaarzen weggevist, en barracuda’s zitten wat dieper is mijn ervaring. Wel veel ander vis.
  En wil je dichterbij, is zoet water ook prima, en hou je van een berglandschap, denk dan eens aan de Attersee. Volgens mij staat ‘Bocki’ van Under Pressure ook op duikvaker. in mei kan het water nog wel wat koud zijn.

 • sjaakvt

  Deelnemer
  6 februari 2018 om 16:31

  Tx @Germie en @JosB., Llafranc ziet eruit als een goede optie…. Vraag uitgedaan naar Triton Diving.
  ander advies blijft welkom ook over goede verblijf opties. Sjaak

 • fvdm

  Deelnemer
  7 februari 2018 om 08:36

  Trogir diving in de buurt van Split. Goede verblijven prima eten en bovenal flexibele mensen tov duiken.

Start of Discussion
0 van 0 reacties Juni 2018
Nu